Dobračina 28, Beograd

064 3125839

Ponedeljak-Petak: 9.00-20.00

Subota: 9.00-18.00

gušt, humus, puteriška, kikiriki, beli luk, crni luk, paprika

Gušt u Vojvođanskom dućanu

Osnivač “Gušt“-a je diplomirani slikar, preduzetnik Jelena Ćalić.

Glavni proizvod sa kojim su izašli na tržište je HUMMUS - biljni namaz; u svetu sve popularniji u ishrani, kako vegana i vegeterijanaca, tako i svih onih koji vode računa o tome šta jedu, ceneći vrednosti njegovih izuzetno zdravih i hranljivih sastojaka.

Za one koji ne znaju o čemu se zapravo radi, humus je jelo koje se pravi od nauta i tahana - susamove paste, u kombinaciji sa jedinstvenom mešavinom začina (vodeća je kurkuma, od davnina poznata po lekovitom dejstvu). Ovaj proizvod je bez glutena, i sadrži velike koncentracije ugljenih hidrata, belančevina, gvožđa, vitamina C, proteina, dijetetskih vlakana, kao i znatne količine folata i vitamina B6, a posoljen je morskom solju, kaže Jelena Ćalić za naš sajt.

U ponudi u Vojvođanskom dućanu imamo četiri prepoznatljiva ukusa humusa: običan humus, sa ljutom paprikom, belim i crnim lukom. Takođe, u ponudi imamo i seriju PUTERIŠKA, trenutno u tri verzije: Od badema, indijskog oraha, koji su slani (morska so) i od kikirikija, sa crnom belgijskom čokoladom.

Gušt u ponudi ima i bezglutensko, integralno nautovo brašno, u pakovanju od 500 grama.

Zašto je dobro nautovo brašno?

Poznato je da nautovo brašno povoljno utiče na zdravlje krvnih sudova i srca. Naut sadrži i veliku količinu biljnih vlakana pa se preporučuje kod opstipacije. Biljna vlakna takođe imaju pozitvno dejstvo na sniženje holesterola u krvi.

Da li su vaši proizvodi posni?
Naši proizvodi su posni i prirodni, bez veštačkih dodataka, što ih čini idealnim sastojkom svake posne trpeze u vreme slava, ali i u svako drugo vreme, naglašava Jelena Ćalić i dodaje da se trude da privuku pažnju zanimljivom ambalažom i dizajnom, a da im je pre svega cilj da kupci imaju "dobar i zdrav zalogaj".